Ливърпул победи с 2:0 Евертън като домакин  в дербито на

...
Ливърпул победи с 2:0 Евертън като домакин  в дербито на
Коментари Харесай

Ливърпул - Евертън 2:0: Червените се върнаха на победния път

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Ливърпул победи с 2:0 Евертън като хазаин  в дербито на Мърсисайд от 23-ия кръг на британската Висша лига.

Головете за " алените " означиха Мохамед Салах и Коди Гакпо. Египтянинът осъществя през първата част след светкавична контра, а нидерландецът, за който това е дебютно попадение, вкара от няколко метра при започване на второто полувреме.

С триумфа играчите на Юрген Клоп се качиха на 9-о място с 31 пункта, до момента в който техният градски противник е 18-и с 18 точки.

Първите минути предложиха няколко по-остри офанзиви от двата отбора, само че до действително голово състояние не се стигна. В десетата Нунес бе фаулиран на границата на пеналта, а зад топката застана Салах, който стреля в стената.

Следващите минути не предложиха нещо забавно, преди да пристигна мълниеносната 36-а минута.
Тогава Евертън удари греда при един корнер, изпълнен от Алекс Айоби. Ливърпул незабавно сграбчи топката и посредством Дарвин Нунес разви контраофанзива, в която ургваецът измина голямо разстояние в половината на " карамелите " и насочи центриране към Гакпо, само че Салах изпревари и нидерландеца, както и Пикфорд, с цел да вкара в полупразната врата.

Четири минути след почивката преднината на " алените " бе удвоена. След офанзива  на Ливърпул, която мина по целия хоризонтал на терена, кълбото се озова в краката в Трент Александър Арнолд, който пусна паралелен пас на голлинията, а за Гакпо не бе мъчно да означи.

В идващия кръг Ливърпул ще гостува на Нюкасъл, до момента в който Евертън приема Лийдс.

 

Още спортни вести вижте във видеото:

 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР